Drømmer du om å bli bilselger? Men du har ikke nok informasjon om yrket, eller hvordan en hverdag som bilselger vil se ut.

 

Frykt ikke da er du kommet til rett artikkel.

 

Det som er så flott med å være bilselger, er at i teorien så kan du ha hvilken som helst bakgrunn og karriere før du trår inn i en spennende hverdag innenfor bil.Vi har hørt historier om personer som har jobbet i barnehage, og trengte et miljøskifte. Vips ble denne personen en av de beste selgerne vår generasjon har sett. En innholdsrik bakgrunn gir deg kun fordeler, uansett yrke.

 

Bilselger søkes

Så hva går jobben ut på?

 

Din hovedoppgave er å formidle nye biler og brukbiler. Står du ovenfor en familie på 4, somSkal ha seg en ny bil til påsketuren. Eller en familie som planlegger norgesferie og trenger mer bagasjerom til leker, sykler og fiskeutstyr. Da er det din jobb å finne den bilen som dekker alle deres behov. Du danner deg en spesialkompetanse på å se andres behov, samt tilegner deg mye kunnskap om bil.

 

 

Gjennom en arbeidshverdag har du ekstremt mye kontakt med kunder. Være det seg på telefon eller over en kopp kaffe i salgshallen. Denne praten kan variere mellom himmel og hav, men er viktig for deg for å skape en kjemi med kunden.

 

Er du glad i mennesker?  Da er denne jobben perfekt for deg.

 

Vi skal ikke lyve, det å være bilselger kan til tider ha et høyt tempo, med mange kunder å følge opp. Dette trenger ikke å være noen negativ ting, da dagene aldri er like og aldri er kjedelig. Variasjon av salg av nybil, til å kalkulere verdi av en bruktbil, til nødvendig papirarbeid er noen av oppgavene dine.

 

 

 

Er dette noe for meg?

 

Som bilselger må du være utadvendt og imøtekommende ovenfor kunder. Serviceinnstilling og målbevissthet er en forutsetning. Gode salgsevner og evne til å forstå kundenes behov og ønsker er viktig. Kunnskap og interesse for biler er nødvendig, men du er ikke nødt til å ha inngående kunnskaper. Det viktigste er generell og oppdatert kunnskap om bil, bilutstyr og sikkerhet.

 

Ønsker du å bli bilselger, men føler at du ikke har rette kompetanse eller bakgrunn. Da er det en ting å gjøre, søk på stillingen og hiv deg ut i det. Hos vår bedrift får du tilstrekkelig med kurs og opplæring til å bli den beste selgeren i landet.

 

 

Bilselger søkes